فناوری های پیشرفته بکار گرفته شده در خودروها و وانت های امروزی دیگر از مرزهای سیستم های اطلاعات سرگرمی ساده فراتر رفته اند. از نوآوری های ایمنی که امکان مشاهده حیوانات وحشی در تاریکی و ترمز اضطراری برای پیشگیری از تصادف را فراهم می کنند تا سامانه های هدایت نیمه خودکار خودرو، پیشرفت های فناورانه با سرعتی چشمگیر معرفی شده و در برخی موارد حتی به ویژگی هایی استاندارد در خودروها تبدیل شده اند. در ادامه با برخی از پیشگامان مسابقه بکارگیری فناوری های پیشرفته در جاده ها بیشتر آشنا می شویم.
ولوو S90ولوو S۹۰ تقریبا بیش از هر خودرو دیگری دارای فناوری های ایمنی استاندارد است. این خودرو به سامانه تشخیص عابر پیاده، دوچرخه سوار و حیوانات بزرگ، فناوری رانندگی بین خطوط و ترمز خودکار تا سرعت ۸۰ مایل در ساعت (۱۲۹ کیلومتر در ساعت)، و سامانه تشخیص کنار جاده مجهز است. چراغ های جلو این خودرو قابلیت حرکت داشته و از این رو به خوبی کل مسیر را روشن می کنند. ولوو S۹۰ به سامانه دستیار پارک و یک نمایشگر لمسی ۹ اینچی به همراه سامانه خودرو شبکه شده مجهز است.
شورلت کوروت استینگری کوپهاین مدل کوروت نخستین خودرویی است که یک دوربین ویدئویی داخلی به سبک دوربین های گوپرو دارد. سامانه ظبط کننده ویدئویی و داده این خودرو با کیفیت۷۲۰p دارای حالت های مختلف تِرَک، فان و تورینگ است. در داشبورد کوروت استینگری کوپه یک سامانه نمایشگر لمسی ۸ اینچی جا خوش کرده که از کارپلی اپل نیز پشتیبانی می کند.
جمس سیرا 1500 دنالیوانت های پیک آپ امروزی از عملکردی به مراتب بهتر نسبت به گذشته برخوردار شده اند. جمس سیرا ۱۵۰۰ دنالی دارای ویژگی های پیشرفته ای مانند پد شارژ بی سیم، سامانه هشدار برخورد و سامانه روشنایی خودکار است. در این وانت از سامانه صوتی بوز با قابلیت حذف سر و صدای اضافی استفاده شده است. به لطف سامانه لرزشی که در صندلی راننده بکار گرفته شده، راننده در صورت انحراف بیش از اندازه از این مساله آگاه می شود.
شورلت ولت نسل دوم شورلت ولت به لطف مجموعه پیشرانه پلاگین هیبرید خود می تواند تا ۵۳ مایل (۸۵ کیلومتر) همانند یک خودرو تمام الکتریکی حرکت کرده و پس از آن از سوخت بنزین برای طی مسافت هرچه بیشتر بهره ببرد.
رولزرویس ریثاین مدل رولزرویس به پیشرانه ۶.۶ لیتری ۱۲ سیلندر خورجینی و سامانه صوتی ۶۰۰ واتی مجهز است. اما شاید نقطه اوج فناوری های بکارگرفته شده در رولزرویس ریث سامانه انتقال نیروی آن باشد که از ماهواره کمک می گیرد. این سامانه از اطلاعات توپوگرافی مسیر پیش رو برای تنظیم خودکار تعویض دنده بهره می برد. همچنین در صورتی که دمای بیرون از خودرو زیر ۳۷ درجه فارنهایت (۲.۷ درجه سانتیگراد) باشد این خودرو هشداری مبنی بر خطر یخزدگی جاده ارائه می کند.
بامو سری 7 خودرو فوق لوکس بامو سری ۷ دارای مجموعه از فناوری های پیشرفته است که به گفته شرکت تولیدکننده از نخستین نمونه های بکار گرفته شده برای یک سدان لوکس هستند. از جمله این فناوری ها می توان به سامانه دوربین تشخیص ژست های حرکتی و کابین تقویت شده فیبر کربنی اشاره کرد. همچنین سامانه کمک راننده نیمه خودکار که تا سرعت ۱۳۰ مایل در ساعت (۲۰۹ کیلومتر در ساعت) بر اساس علائم راهنمایی و رانندگی موجود در جاده و خودروهای دیگر توانایی کنترل خودرو را دارد، بکار گرفته شده است. سامانه کروز کنترل نسل جدید بامو سری ۷ نیز توانایی تشخیص سقف سرعت تعیین شده در جاده را دارد و بر همین اساس سرعت خودرو را تنظیم می کند.
مرسدس بنز S کلاس کابریلوتمرسدس بنز S کلاس کابریولت یکی از بهترین خودروهای لوکس با سقف جمع شونده در بازار است که با آرایه ای از فناوری های ایمنی برای حفظ رقابت پذیری خودرو در برابر دیگر رقبا همراهی می شود. سامانه های تشخیص برخورد، تشخیص عابر پیاده، ترمز خودکار، تشخیص ترافیک، دید در شب، و رانندگی بین خطوط از جمله فناوری های بکار گرفته شده در این خودرو هستند.
تسلا S P90Dتسلا مدل S یک خودرو الکتریکی لوکس است که در ۳.۱ ثانیه می تواند از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر در ساعت دست یابد. این خودرو دارای سامانه رانندگی نیمه خودکار است. اما به تازگی تصادف این خودرو هنگام رانندگی در حالت نیمه خودکار و مرگ راننده پرسش هایی را درباره این که تسلا نیازمند اعمال چه محدودیت ها و تغییراتی در طراحی این سامانه است را به همراه داشته است.
کادیلاک CT6کادیلاک CT۶ نه تنها از کارپلی اپل و اندروید اتو گوگل پشتیبانی می کند بلکه به دوربین آینه عقب نیز مجهز است که آینه عقب خودرو را به یک نمایشگر کامل تبدیل کرده و نقاط کور را برای راننده از بین می برد. برای استفاده در هر شرایط رانندگی، نمایشگر ۱۲۸۰ در ۲۴۰ پیکسلی در این آینه از یک دوربین HD برای ارائه تصویری واضح از آنچه در پشت خودرو می گذرد، بهره می برد.
آئودی A4از سامانه های هشدار برخورد و ترمز خودکار به صورت استاندارد در مدل جدید آئودی A4 استفاده کرده است. همچنین این خودرو از کارپلی اپل و اندروید اتو گوگل پشتیبانی می کند اما شاید جالب توجهترین ویژگی فناورانه آن «کابین مجازی» ۱۲.۳ اینچی چند منظوره باشد که به صورت آپشن ارائه می شود. راننده می تواند این سامانه را به گونه ای تنظیم کند که آرایشی پویا از داده های شخصی سازی شده مانند ناوبری، اطلاعات موسیقی در حال پخش، هشدارهای ترافیکی و گرافیک های سه بعدی گوگل ارث را نمایش دهد.
برگرفته از :
عصرایران