www.iiiWe.com » برای میراث جهانی یزد به چه کسانی باید تبریک گفت

 صفحه شخصی م افتخاری   
 
نام و نام خانوادگی: م افتخاری
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  ناظر - مشاور - مدیرپروژه
شماره نظام مهندسی:  2465
تاریخ عضویت:  1388/12/26
 روزنوشت ها    
 

 برای میراث جهانی یزد به چه کسانی باید تبریک گفت بخش معماری

8


۱. جهانی شدنِ یزد یک رویداد مبارک و خوشایند است، نه برای یزد؛ بلکه برای کل ملت ایران. این ثبت جهانی نشان داد که عظمت تاریخ ایران عظمتی بس شگرف در جهان است، که با جهانی شدنِ آن بیش از پیش به دیگر ملت‌های جهان شناسانده خواهد شد.

شهرتاریخی یزد با هزاران اثر تاریخی ملمموس و ناملموس خود باید پیش از اینها در سازمان علمی فرهنگی و آموزشی یونسکو به ثبت می رسید که متاسفانه برخی رخدادهای ناپسند و از همه مهم تر عدم پیگیری آن از سوی متولیان دولت قبل باعث شد که ثبت جهانی یزد با تاخیر فراوان به ثبت برسد.

۲.نمی توان تلاشهای متولیان این دوره را نادیده گرفت اما طی چند روز گذشته از این رویداد مبارک ،فقط تعدادی از مدیرانی دیده شدند که گویا فقط تلاش آنها بوده است که به بار نشسته است. این در حالی است که دوستداران میراث فرهنگی و از همه مهم تر بخش خصوصی برای ثبت جهانی یزد یادی نشده است.
این بخش خصوصی بود که بارها در تنگاتنگ مشکلات اقتصادی و عدم حمایت برخی متولیان محکم پشت بافت تاریخی یزد و گردشگران ایستاد و در کوران بد آن دوران به حمایت های جدی از میراث جهانی یزد پرداخت.

۳. رویداد ثبت جهانی یزد جدا از این مسائل مطرح شده تبریک فراوان به مردم این منطقه دارد که با هوشیاری و آگاهی کامل از منطقه و میراث خود دفاع کردند. به راستی اگر مردم و بخش خصوصی اینگونه به حمایت متولیان نمی آمدند با چه منطقی و با چه میراثی،"کهن شهر یزد" نام جهانی به خود می گرفت؟
پس حالا نوبت مسئولان و متولیان است که با حمایت دوچندان از میراث گرانبهای یزد و مردم و بخش حصوصی که سالهای سال از این بخش دفاع کردند حمایتهای معنوی و مادی خود را انجام دهند.

۴. میراث جهانی یزد حالا وظیفه ای بس خطیر دارد که تنها با حمایت کردن از مردم و بخش خصوصی حفظ می شود و در راستای آن رونق می گیرد.
تجربه نشان داده است که حوزه میراث جهانی زمانی خوشایند تر خواهد بود که زنده بودن آن توسط مردم و بخش خصوصی جلوه گری کند،جلوه ها و نقش هایی که با حضور توریست های خارجی رنگ و روی دیگری به خود می گیرد.

۵. بگذریم،این میراث جهانی هم اکنون درکل جهان معرفی شده است و چه بخواهیم چه نخواهیم درآینده ای نزدیک حضور بیشتری از گردشگران روانه ایران و بخصوص یزد خواهند شد اما سوالی که پیش خواهد آمد در این نکته است : آیا مدیران و متولیان امر واقف هستند که با حمایت از بخش خصوصی در این برهه می توانند آبرو دار میراث جهانی باشند؟

این سوال در آینده نه چندان دور بین دولت و بخش خصوصی باید رنگ خوش به خود بگیرد تا ملت ایران بتواند آبرودار خوبی برای ملل های جهان باشد.

برگرفته از : عصرایران

سه شنبه 17 مرداد 1396 ساعت 06:48  
 نظرات