هنگامی که به درختی پر از برگ های سبز نگاه می کنیم، در حقیقت، شاهد صدها باتری کوچک هستیم. برگ ها اقدام به ذخیره انرژی می کنند تا درخت بعدا از این انرژی استفاده کند. دانشمندان بر اساس این فرآیند طبیعی و مهار آن باتری های برگی واقعی را به عنوان جایگزینی دوستدار محیط زیست برای باتری های لیتیومی امروزی خلق کرده اند.
به گزارش "گروه علم و فناوری" عصرایران، پژوهشگران دانشگاه مریلند که در جستجوی یافتن وسیله ای عالی و ارزان قیمت بوده تا نقش پایانه منفی باتری ها یا آند را ایفا کند دریافتند که آنچه نیاز دارند به وفور در اطرافشان وجود دارد. به گفته هونگبیان لی، مولف ارشد مطالعه و عضو هیئت علمی مرکز ملی پکن برای علم نانو و فناوری، برگ ها فراوان هستند و تنها کاری که ما باید انجام می دادیم برداشن یکی از آنها در پردیس دانشگاه بود.
شکل طبیعی برگ با نیازهای یک باتری مطابق است که شامل مساحت سطح پایین و سازه های داخلی پیچیده بسته بندی شده می شود که می تواند با الکترولیت سدیم مورد استفاده سازگار باشد. دانشمندان یک برگ بلوط را تا هزار درجه سلسیوس حرارت داده تا ساختارهای کربنی موجود نابود شوند و سپس الکترولیت را وارد منافذ طبیعی برگ کرده تا جذب شود.
تیم پژوهشی به آزمایشات خود با برگ های دیگر در اندازه های مختلف ادامه خواهد داد تا بهترین ساختار برای ذخیره انرژی پیدا شود و همچنین مواد طبیعی دیگر مانند خزه، پوست موز و پوست خربزه نیز مورد آزمایش قرار می گیرند. شاید یک روز باتری گوشی هوشمد خود را با باتری های برگی ارزان قیمت و دوستدار محیط زیست شارژ کنیم.