خودروهای پرنده همواره نمادی از فیلم های علمی- تخیلی است. فیلمهایی که هیجان را برای پرواز شخصی از روی زمین بالا برده و حس برتر قهرمانی را به انسان منتقل میکنند. رویایی که شاید تا آینده ای نه چندان دور محقق میشود و انسان را به آسمان میبرد.
به گزارش گروه خودروی عصر ایران به نقل از اینترنشنال بیزینس تایمز، گروه صنعتی "لیلیوم آویشن" Lilium Aviation، که توسط ۴ مهندس و دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی مونیخ تاسیس شده، یکی از شرکای تجاری آژانس هوایی اروپا برای خلق و پرورش ایده هواپیماهای سازگار با محیط زیست و کم سروصدا به شمار میآید که در پروژه جدید خود خودروهایی که توان پرواز کردن نیز داشته باشند را تولید و بنا دارد تا این خودروها را تا سال ۲۰۱۸ در دسترس مشتریان قرار دهد.
این شرکت در حال توسعه جتهای لیلیوم Lilium، است که این خودروهای پرنده دارای یک سامانه تمام الکترونیک پروازی، باتری قابل شارژ ۳۲۰ کیلوواتی، موتور مجهز به کانالهای تهویه، دنده فرود جمع شدنی، دسته کنترل متصل، درهایی شبیه بال و پنجرههای پانوراما است.
یک دستگاه رایانه از صعود و فرودهای هوایی در این سامانه مراقبت میکند. یک سامانه ناوبری ماهوارهای نیز به استقلال و خودکاری این دستگاه در حین صعود و فرود در برابر وزش باد کمک خواهد کرد.
با این خودروی پرنده میتوان با سرعت ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت پرواز کرد. آژانس هوایی اروپا خواهان استفاده از وسایل حمل و نقل شخصی در طول روز و در شرایط آب و هوایی مناسب است. از همه مهمتر این سازمان قصد دارد از حجم ترافیک زمینی کاسته و بر حجم انتقال در ارتفاع ۳ کیلومتری زمین بیفزاید.
اما استفاده و رانندن این سامانههای هوایی کوچک نیازمند اخذ مجوز خلبانی است و تنها کسانی میتوانند آن را برانند که ۲۰ ساعت تعلیمات ویژه دیدهاند. کاربران در اروپا قادرند با کسب مجوز از درب منزل، فرودگاه و یا هر مکانی با این وسیله پرواز کنند.
مأخذ:
عصرایران