صفحه شخصی م افتخاری   
 
نام و نام خانوادگی: م افتخاری
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  ناظر - مشاور - مدیرپروژه
شماره نظام مهندسی:  2465
تاریخ عضویت:  1388/12/26
 روزنوشت ها    
 

 داستان آموزگاری که از تخته به تخت رسید بخش عمومی

4



«آموزگار نیشابوری، با وجود بیماری، بر روی تخت در کلاس حاضر شد». این خبری بود که با یک عکس به سرعت در فضاهای مجازی پیچید.

به گزارش ایسنا، وقتی این خبر در فضاهای مجازی دست به دست می‌شد، -معلمی که دیسک داشته و بر روی تخت تدریس می‌کند- حرف و حدیثها بالا گرفت؛ عده‌ای وی را یک معلم فداکار معرفی کردند و این کار او را ستودند؛ عده‌ای واکنش منفی نسبت به این مساله نشان دادند و برای روحیه دانش‌آموزان نادرست دانستند؛ حتی تعدادی از معلم‌ها معتقد بودند، این اتفاق‌ها باعث می‌شود، این عمل بعدها تبدیل به وظیفه شود و دلیلی ندارد که یک معلم با وجود مرخصی استعلاجی در مدرسه حضور یابد.

این مدت واکنش‌های متفاوتی را در این‌باره دیدیم، سوالات زیادی شکل گرفت... این‌که معلم جایگزینی نبوده که در کلاس درس حاضر شود؟ علت حضور یک معلم در حالی‌که مرخصی استعلاجی دارد، چیست؟ آیا این یک حرکت نمایشی است یا بحث دیگری در میان بوده است؟! چرا عده‌ای این کار را فداکاری می‌دانند و عده‌ای خیر و... ؟!

به هر روی، هرکسی به گونه‌ای پاسخ این سوالات را از نگاه خود می‌داد. یک نفر این سوالات را پیچیده و بی‌جا می‌دانست و می‌گفت تنها بحث ارتباط عاطفی دانش‌آموزان و معلم بوده و بی‌جهت بزرگ شده و متقابلاً دیگری سوالات را به‌جا و درست می‌دانست و پاسخ آن را در مسائل دیگر می‌جست.

این گزارش در سه ضلع والدین، معلم و مدیر اداره آموزش و پرورش پیگیری شده که در ادامه می خوانید. در ابتدا به سراغ معلم جنجالی این روزها می رویم و صحبت هایش را در این باره می شنویم.

معلم نیشابوری: شما هم جای من بودید، می رفتید

مهناز مقدم‌نیا که شاگردانش در دبستان فردوسی نیشابور او را "مامان مهناز" صدا می‌کنند، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: دانش‌آموزان به خاطر نبودن من گریه می‌کردند. آن‌ها ارتباط عاطفی زیادی با من دارند. تا کنون به مدرسه رفتم و اگر بتوانم تا ۱۵ اردیبهشت ادامه می‌دهم.

وی در پاسخ به این سوال که "برخی معتقد بودند که درس دادن به دانش‌‌آموزان در حالت دراز کشیده و روی تخت، بر روحیه آن‌ها تاثیر منفی دارد؛ شما چه فکر میکنید؟" پاسخ داد: مهم بچه‌های من هستند. وقتی با این بیماری بر روی تخت با من همکاری می‌کنند و دست من را می‌گیرند و کمکم می‌کنند؛ به من می‌گویند «مامان مهناز همین‌طوری بیا». اگر شما هم به‌جای من باشید، این وابستگی را نمی‌توانید نادیده بگیرید و می‌رفتید.

این معلم نیشابوری در پاسخ به این‌که "آیا باز هم به این کار ادامه خواهید داد و با وجود تجدید مرخصی باز هم به مدرسه می‌روید"، گفت: با وجود این‌که درد دارم، تا کنون رفته‌ام و خودم مایل هستم که بروم؛ حتی مدیر آموزش و پرورش نیز گفت که نیرو هست و به‌جای شما خواهد آمد ولی من حاضرم تخت را جمع کنند و من در زنگ‌های تفریح به نمازخانه بروم و در کلاس درسم حاضر باشم.

یکی از والدین: دانش آموزان دو هفته معلم نداشتند

از سوی دیگر در صحبت‌های والدین مطالب مختلفی شنیده می شود ولی غالباً آن‌ها هم خواستار حضور این معلم بودند. در یک برهه زمانی گویا هنگامی که این معلم در مرخصی بوده -بنا به صحبت یکی از والدین- چند روزی تاخیر در معرفی معلم جدید، اتفاق افتاده و حتی این‌که درغیاب معلم کلاس (مهناز مقدم‌نیا) مدتی حدود دو هفته دانش‌آموزان این کلاس توسط پرسنل این مدرسه اداره می‌شده است.

مدیر آموزش و پرورش نیشابور: از روز شنبه تختی در کلاس نخواهد بود

جواد قوامی‌نژاد در گفت‌و گو با ایسنا اظهار کرد: ایشان از ۲۷ بهمن ماه مرخصی استعلاجی داشته؛ جایگزین نیز در همان روز برای وی تعیین شده. روز ۲۹ اسفند مرخصی وی به پایان رسیده و پس از تعطیلات در روز ۱۴ فروردین به پزشک مراجعه کرده و مجدداً پزشک برای او مرخصی تشخیص می‌دهد ولی خود ایشان گفته که نمی‌خواهد از مرخصی استفاده کند.

وی ادامه داد: با وجود جایگزین، ایشان خواستار حضور در کلاس شده و در همان روز نیز یکی از والدین عکس گرفته و در فضای مجازی نوشته‌اند، ۳ ماه مرخصی. در حالی‌که ۳۳ روز مرخصی بوده و از همان روز اول نیز جایگزین داشته است.

قوامی‌نژاد در پاسخ به تاخیر در جایگزینی این معلم نیز گفت: این موضوع را تکذیب می‌کنم. نمی‌شود صحبت والدین را به‌جای خود سیستم اداری قبول کنیم. این‌ها اخبار غیر رسمی است و حتی دو ساعت هم فاصله نبوده است. ضمناً ما پنج هزار پرسنل داریم که سر کلاس می‌روند و به‌طور میانگین ممکن است چند روزی در کلاس نباشند.

مدیر آموزش و پرورش نیشابور بیان کرد: ضمناً همکاران مدیر و معاون در بسیاری از مدارس ۶ ساعت موظفی دارند. به هر حال از روز شنبه تختی در کلاس نخواهد بود و اگر ایشان توانستند ایستاده تدریس کنند، می‌توانند در کلاس درس حضور داشته باشند وگرنه نیروی جایگزین داریم.

گسترش چشمگیر وسایل ارتباطی معادلات را گاه پیچیده می کند. این روزها شاهد بروز پدیده های مختلفی در عرصه فضاهای مجازی هستیم که یک شبه بر صدر اخبار می آیند و کمی بعد فراموش می شوند. "معلم فداکار نیشابوری" هم یکی از این نمونه هاست که حواشی اقدامش آن قدر شاخ و برگ گرفته که نیتش در آن گم است. این گزارش سعی داشت از نگاهی واقع‌بینانه به این موضوع بپردازد.

مأخذ: فرارو

دوشنبه 23 فروردین 1395 ساعت 12:54  
 نظرات