کشورهای بسیاری هستند که گردشگری را به عنوان یکی از بخش های اقتصادی هدف خود تعیین کرده اند. در این راه، جذب گردشگران بیشتر از کشورهایی مانند چین، روسیه، برزیل و هند، معقولترین استراتژی رسیدن به اهداف تعیین شده است؛ چرا که وضعیت اقتصادی این کشورها به سرعت در حال بهبود بوده و تعداد گردشگران خروجی آنها روند صعودی را طی میکنند.
در بین این کشورها، روسیه به دلیل اختلافهای سالهای اخیر خود با ترکیه به دنبال یافتن مقاصد گردشگری جدید است و کشورهایی مانند مراکش را وسوسه کرده تا با تصمیمات عاقلانه، تعداد زیادی از گردشگران روس را به دام بیندازند.
قطب گردشگری این سالهای قاره آفریقا، همین چند روز پیش اعلام کرد که ۴۱ روزنامهنگار و خبرنگار روس را به بازدید از کشور خود دعوت میکند. مراکش یک سفر رایگان برای این روزنامه نگاران فراهم میکند تا بتوانند علاوه بر بازدید از جاذبه های گردشگری مختلف آن، با فرهنگ مردم و امکانات توریستی آن هم آشنا شوند.
نتیجه مهم چنین اقدامی آن است که آشنایی بیشتر روزنامه نگاران منجر به نگاشتن گزارشها و سفرنامه های مختلفی از سفر آنها به مراکش خواهد شد که به دنبال آن شهروندان بیشتری از روسیه هم به فکر سفر به این کشور خواهند افتاد. اما مزایای این طرح هوشمندانه به همین جا هم ختم نخواهد شد. در حالی که بیش از ۳۰ سال از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میگذرد، هنوز هم کشورهایی که در گذشته بخشی از این کشور بودند، مراودات تجاری و اقتصادی فراوانی با یکدیگر دارند. این مراودات و ارتباطات پررنگ که به دلیل شباهتهای زبانی و فرهنگی است، میتواند یک نقطه نویدبخش دیگر برای مراکش باشد تا شاید گردشگران بیشتری از کشورهای همسایه روسیه هم جذب کنند.
شاید این امکان وجود داشته باشد که ایران هم سفر مشابهی برای روزنامه نگاران روس زبان تدارک ببیند. در این صورت، به دلیل شرایط مناسب (به ویژه فضای مثبت حاکم بر روابط ایران و روسیه) و همچنین فاصله اندک ۲ کشور، ایران میتواند سهم قابل قبولی از روسهایی به دست آورد که به دنبال برنامه ریزی سفر خود هستند. به این شرایط، فصل سفرهای زمستانه روسیه، تمایل به سپری کردن زمان در نواحی گرم (مانند سواحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان) و جاذبه های گردشگری بسیار قدرتمندتر ایران در مقابل کشوری مانند مراکش را هم اضافه کنید.
نوشتهی مهدی نیکویی
برگرفته از :
عصرایران