صفحه شخصی م افتخاری   
 
نام و نام خانوادگی: م افتخاری
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  ناظر - مشاور - مدیرپروژه
شماره نظام مهندسی:  2465
تاریخ عضویت:  1388/12/26
 روزنوشت ها    
 

 زلزله بویین‌ زهرا به روایت لایف بخش عمومی

8

زلزله بویین‌ زهرا به روایت لایف



فرارو- در ساعت ۲۲:۵۵ ‪ روز ۱۰ شهریور ۱۳۴۱ شمسی مصادف با اول سپتامبر ۱۹۶۲ زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۷/۲ ریشتر شهرستان بویین‌زهرا در جنوب استان قزوین را لرزاند. زمین‌لرزه‌ای که یک شبه زندگی مردمان منطقه را زیر و رو کرد، گروهی را بی‌خانمان کرد و هزاران نفر را به کام مرگ کشید.



بر اساس آمار رسمی که آن روز اعلام شد، دستکم ۲۰ هزار نفر در این واقعه جان خود را از دست دادند. عمق فاجعه آنچنان بود که نه تنها مردم ایران که جامعه جهانی را متاثر کرد. کاروانِ کمک‌های جمع‌آوری شده توسط مرحوم غلامرضا تختی و کمک مردمان کشورهای دیگر به زلزله‌زدگان منطقه از جمله جلوه‌های ماندگار این واقعه بود که در یادها ماند. همزمان رسانه‌های خارجی هم این واقعه را به عنوان یکی از بزرگترین فجایع انسانی قرن مورد پوشش خبری گسترده قرار دادند.



پل شاتزر، عکاسِ [آن روزها] ۳۶ ساله مجله «LIFE» از جمله افرادی بود که برای پوشش خبری زلزله بویین‌زهرا به ایران آمد. تصاویر ثبت شده توسط او که در شماره روز ۲۱ سپتامبر ۱۹۶۲ این مجله به چاپ رسید، از گویاترین یادگارهای فاجعه به شمار می‌آیند. فاجعه‌ای که نیم قرن پس از وقوع، همچنان در یاد و خاطره ایرانیان و بخصوص مردمان آن دیار زنده است.

منبع: تاریخ ایرانی













چهارشنبه 26 مهر 1391 ساعت 09:29  
 نظرات    
 
محسن نیک 07:18 پنجشنبه 27 مهر 1391
0
 محسن نیک
چی می شد اگه اصلا چیزی به اسم زلزله و سیل واسه هیچ کجای دنیا نبود!!!!!!!!سپاس مهندس
مهسا معتمد 12:58 آدینه 28 مهر 1391
0
 مهسا معتمد
امیداوارم شاهد چنین وقایعی در شهر های کشورمان، بخصوص در تهران نباشیم
مهسا معتمد 12:59 آدینه 28 مهر 1391
1
 مهسا معتمد
آمادگی برای زلزله : قبل از زلزله چه کار کنیم

ترجمه : مهدی وجودی

آمادگی فردی :
باید به کارهایی که به هنگام زلزله انجام خواهید داد کاملا فکر کنید. ممکن است در منزل و یا در سالن اجتماعات، در حال تماشای تئاتر، در استادیوم، با دوستانتان، در حال زانندگی و یا مشغول انجام سایر کارهای روزمره باشید. برنامه ریزی و آمادگی باعث میشود که شما بهنگام زلزله فردی خونسرد و آرام ولی موثر باشید. باید نزدیکترین مراکز امداد و نجات مانند کلنیکها، آتشنشانی و مراکز پلیس را بشناسید.
یک کیف شامل ضروریترین وسایل را آماده کرده و در یک مکان امن و قابل دسترس قرار دهید تا بعد از زلزله مورد استفاده قرار دهید. مهمترین نیازها بعد از زلزله عبارتند از: تغذیه، بهداشت، عملیات نجات و کمک به دیگران که برای این عملیات نیاز به ادواتی داریم که جمع آوری آنها بعد از زلزله ممکن است غیر ممکن باشد. پس بهتر است آنها را قبل از وقوع زلزله آماده کنیم و در یک کیسه و در یک مکان امن قرار دهید.
با این تجهیزات شما میتوانید خود و خانواده خود را بعد از زلزله تا رسیدن نیروهای امداد و نجات تا هفتاد و دو ساعت و یا بیشتر در خانه، محل کار و یا اتومبیل خود حفظ کنید.شما باید مایحتاج خود را بر اساس تشخیص خود در منزل، محل کار و در اتومبیل شخصیتان آماده نمایید.
مهسا معتمد 12:59 آدینه 28 مهر 1391
1
 مهسا معتمد

وسایل ضروری
1. جعبه کمکهای اولیه شامل باند و گاز، ابزار استریل، پماد سوختگی، آنتی بیوتیک، آسپرین، یک قیچی کوچک، قطره چشمی، و داروهای مورد نیاز که هر کدام از اعضای خانواده بطور معمول در آن استفاده می کنند.
2. یک درفتر یادداشت، شامل شماره تلفن های ضروری مراکز امداد و نجات چراغ قوه و باتریهای تازه
3. رادیوی ترازیستوری با باتری های شارژ شده.
4. یک کپسول کوچک آتش خاموش کن
5. دستکش ضخیم و کفش سبک
6. وسایل بهداشت فردی مانند حوله، صابون، مسواک، خمیر دندان، پودر شوینده، دستمال
7. انبردست و پیچ گوشتی، بیل و یک کلنگ کوچک
8. آب حداقل 4 لیتر آب برای هرکدام از افراد در یک ظرف نشک ذخیره کنید. ظرفها باید بصورت مرتب از نظر تازگی و سلامت کنترل شده و تعویض شونده.
9. مواد غذایی، شامل برای سه روز بر اساس تعداد اعضای خانواده مانند غذاهای کنسروی، کمپوت، بیسکویت، آب نبات و غیره.
مهسا معتمد 13:00 آدینه 28 مهر 1391
2
 مهسا معتمد

توصیه های ایمنی قبل از زلزله در منزل
با یادگیری توصیه های ایمنی و بکار گیری آنها هر شخص قادر است که زندگی خود و خویشاوندان خود را در برابر خطرات زلزله حفظ نماید.

برآوردهای ایمنی
آسیب پذیری منزل خود در برابر زلزله را برآورد نمایید. آتشسوزی که از زلزله حاصل میشود، میتواند در اثر شکستگی لوله های روغن و گاز و یا جدائی در اتصالات آنها اتفاق بیفتد. بنابراینباید گرم کن و سایر تجهیزات نفت سوز و گازسوز را با پیچ و مهره و بقیه وسایل موجود در جایشان محکم ببندید و در صورت امکان از اتصالات انعطاف پذیر استفاده کنید.
شما باید اشیاء سنگین مانند کتابخانه ها، گلهای آوبزان و چراغها را در جای خود محکم کنید.
اشیاء سنگین و بزرگ را در ردیفهای پایین قفسه ها قرار دهید و وسیایل را بر اساس آیین نامه های ایمنی به دیوار متصل نمایید [ البته در ایران برای اینگونه موارد آیین نامه ای وجود ندارد و معمولا بر اساس تجربه صنعتکاران انجام میپذیرد و یا در صورت امکان باید از آیین نامه های سایر کشورها استفاده شود].
لوازم سنگین و بلند منزل مانند یخچال و فریزی، کمدهای دیواری بلند و قفسه های کتاب بعنوان اشیاء غیر ایمن به حساب میآیند که باید آنها را در محل خود محکم ببندید. اگر آنها ایمن نیستند باید در هنگام زلزله از آنها دور شوید.
لوله های آبگرمکن، و سقفهای شیروانی را چک کنید و احتمال افتادن آنها به هنگام زلزله را کاهش دهید. باید مواظب اشیای موجود در قسمتهای خارجی ساختمان مانند کولر و گیاهان آویزان در کنار پنجره ها باشید و آنها را کاملا ایمن نمایید یا به جای دیگری منتقل نمایید.
در امر ساخت و ساز و همچنین بازسازی ساختمانهای قدیمی برای کاهش خطرات زلزله باید بر اساس آیین نامه های ساختمانی عمل نمایید.
برای شناسایی مکانهای ایمن، راههای خروجی و شیرهای اصلی آب و گاز و سویچ اصلی برق، یک نقشه از منزل خود تهیه نمایید.
کیف حاوی وسایل ضروری را در مکان مطمئنی که دسترسی به آن آسان باشد، قرار دهید و محل قرار گیری آن را به سایر اعضای خانواده نیز اطلاع دهید.
پیمان شبستانی 01:11 شنبه 29 مهر 1391
0
 پیمان شبستانی
همه چیز ناشی از حکمت خداست
در علم ژئودزی از زلزله به عنوان تهییج کننده شتاب زمین یاد شده و نبودش منجر به سقوط زمین میشه(مثل فرفره ای که بعد از مدتی تلو تلو خوردن میفته!)
البته این یک فرضیه اثبات نشده از پروفسور ونیچک هستش ولی بی شک بی حکمت نیست
م افتخاری 14:36 شنبه 29 مهر 1391
0
 م افتخاری
خانم مهندس مهسا معتمد :
سپاس از توضیحات ارائه شده
مائده علیشاهی 13:31 یکشنبه 30 مهر 1391
0
 مائده علیشاهی
چی بگم...